pátek 2. ledna 2015

Harry Potter a kámen mudrců

Harry Potter a kámen mudrců

Autor:  Joanne Kathleen Rowling
Počet stran : 285
Nakladatelství: Albatros

Příběh o jedenácti letém Harrym Potterovi, který žije u tety a strýčka, protože mu zemřeli rodiče. Jediné na co je Harry doopravdy pyšný, je jeho jizva ve tvaru blesku, kterou má na čele. Harry musí dělat doma otroka a poslouchat na slovo. Jednoho dne mu přijde dopis. Poprvé v životě. Bohužel si dopisu všimne jeho bratranec Dudley a dopis je Harrymu sebrán. Od té doby se dějí divné věci, Harrymu pořád chodí dopisy. Jeho strýc to přestane tolerovat ten den, kdy se jím tisíce dopisů začnou valit komínem. Strýc se rozhodne, že odjedou pryč. Na Harryho narozeniny přijde do nového domu obr jménem Hagrid a řekne Harrymu, že je kouzelník a že je známí, protože jeho rodiče zabil lord Voldemort a
Harry vyvázl pouze s jizvou. Harry se dostává do školy čar a kouzel v Bradavicích. Už ve vlaku si našel kamaráda Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovou. Harry zažívá ve škole mnohá dobrodružství, protože hledá Kámen mudrců. Zvládne ho Harry najít? A co ten kluk Draco Malfoy? Co udělá pro přátelství?

Co si myslím já?

Abych řekla pravdu tak patřím mezi HP fans. Harryho Pottera přímo miluju, a proto jsem se tolik těšila na knihu. Kniha mě nezklamala. Kniha a film se úžasně propojují, protože co je v knize není ve filmu a co je ve filmu není v knize. Harryho jsem si užila a přečetla ho jedním dechem. Musím říct, že mě velice překvapilo, jak si je film s knihou podobný. Několik odstavců a dialogů bylo na písmeno stejné. Harryho Pottera sto procentně doporučuji.    Adél :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co si o tom myslíš?